0
0 Items Selected

No products in the cart.

Welke soorten lijm bestaan er bij zelfklevende etiketten?

Er zijn verschillende soorten lijm die worden gebruikt bij zelfklevende etiketten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten lijm:

Acryllijm:

Dit is een op water gebaseerde lijm die snel hecht en geschikt is voor gebruik op papieren en synthetische materialen. Het is bestand tegen vocht en hitte en heeft een goede weerstand tegen veroudering. Acryllijm is niet geschikt voor gebruik op sterk absorberende materialen zoals karton en sommige kunststoffen.

Voordelen: Snel hechtend, bestand tegen vocht en hitte, goede weerstand tegen veroudering.

Nadelen: Niet geschikt voor sterk absorberende materialen.

 

Solventlijm:

Dit is een lijm die is samengesteld uit organische oplosmiddelen en kunstharsen. Het heeft een goede hechting op een breed scala aan materialen, inclusief kunststoffen, metaal en glas. Het is bestand tegen vocht en hitte en heeft een lange houdbaarheid.

Voordelen: Goede hechting op verschillende materialen, bestand tegen vocht en hitte, lange houdbaarheid.

Nadelen: Oplosmiddelen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Rubberlijm:

Dit is een op rubber gebaseerde lijm die een sterke hechting heeft op verschillende oppervlakken, inclusief papier, karton, kunststoffen en metaal. Het heeft een goede initiële hechting en kan worden gebruikt bij lage temperaturen.

Voordelen: Sterke hechting op verschillende oppervlakken, goede initiële hechting, kan worden gebruikt bij lage temperaturen.

Nadelen: Gevoelig voor veroudering en kan broos worden na verloop van tijd.

 

Hotmeltlijm:

Dit is een thermoplastische lijm die smelt bij hoge temperaturen en snel hecht bij afkoeling. Het heeft een goede hechting op verschillende materialen, inclusief papier, karton en kunststoffen. Het is bestand tegen vocht en hitte en heeft een hoge hechtingssterkte.

Voordelen: Snelle hechting, goede hechting op verschillende materialen, bestand tegen vocht en hitte, hoge hechtingssterkte.

Nadelen: Vereist een speciale applicatietechnologie en kan schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu tijdens het smelten.

 

Het kiezen van de juiste lijm voor een zelfklevend etiket hangt af van de specifieke toepassing en de eigenschappen van het oppervlak waarop het etiket wordt aangebracht. Het is daarom belangrijk om de eigenschappen van elke lijmsoort te begrijpen om de juiste keuze te maken. Contacteer ons gerust om je hier in bij te staan.