0
0 Items Selected

No products in the cart.

Welke labels worden gebruikt in de vleesindustrie?

Wat zijn labels voor de vleesindustrie?

Abattoir tags, ook bekend als karkas tags en traceerbaarheid labels, worden gebruikt in slachthuizen en abattoirs om ervoor te zorgen dat dieren individueel worden geregistreerd en kunnen worden getraceerd in de gehele voedselketen operatie. Traceerbaarheid wordt steeds meer erkend als een belangrijk instrument voor risicobeperking en -beheer, en als een cruciaal onderdeel van de kwaliteitsborging in de agrovoedingsindustrie.

Wat is het belang van slachthuislabels?

Labels in de vleesindustrie zijn van groot belang voor de traceerbaarheid van voedsel van boer tot bord, aangezien deze tickets en labels de identificatie en registratie van vee mogelijk maken. Het belang van slachthuislabels is zo groot, dat er wettelijke voorschriften zijn rond de operationele vereisten van slachthuizen. Dit geldt ook voor elk pand waar vee wordt gehouden, zelfs tijdelijk, aangezien zij een register voor het vee moeten bijhouden, met inbegrip van:

* Waar de dieren het laatst vandaan komen
* Datum van aankomst
* Tracking van activa voor voedsel

Wanneer het karkas in kleinere stukken vlees wordt verdeeld, wordt daaraan ook een identificatie- / karkaslabel bevestigd wanneer het door het verwerkingsbedrijf gaat. Het label en de daarop aangebrachte barcode bevatten identificatiegegevens over het dier, wanneer het is aangekomen, wanneer de verwerking is begonnen, enz. Deze slachthuismerken maken het mogelijk gegevens over de hele productie te traceren, wat van groot belang is voor boeren, verpakkers en eindverbruikers. De uitwisseling van informatie via een traceerbaarheidssysteem voor de hele keten heeft vele positieve gevolgen voor de verpakking van rundvee. Wanneer consumenten en distributeurs verschillende deelstukken kopen, kan de aankoopinformatie aan de producenten worden doorgegeven. Deze informatie kan bijvoorbeeld worden doorgegeven aan de kalverhouders, die hun veestapelbeheer kunnen aanpassen om runderen met een hogere vleeskwaliteit te produceren. Er zijn nog andere voordelen: de voedselveiligheid van de consument en de voedselkwaliteit kunnen worden gewaarborgd, en er kunnen kostenbesparingen worden gerealiseerd door het gebruik van karkaslabels, waardoor de hele toeleveringsketen in verpakkingsbedrijven voor rundvee kan worden getraceerd.

Uit welke materialen bestaan de karkasetiketten?

Wij kunnen karkasetiketten vervaardigen die voldoen aan uw unieke toepassing:

Onze ticket- en labelmaterialen kunnen verder worden aangepast om een laag gaas of metaal toe te voegen die de duurzaamheid van de tags en of labelmaterialen verhoogt. De opname van metaalfolie betekent dat wanneer deze materialen worden gebruikt in combinatie met metaaldetectoren aan het einde van de lijn, zij kunnen voorkomen dat fragmenten van de etikettering van de voedselproductie in de voedselketen terechtkomen.

Onze duurzame thermische materialen met topcoating zijn voorzien van een beschermende coating die verontreiniging door condens, vetten, vet en oplosmiddelen voorkomt. Deze materialen zijn ontworpen voor toepassingen met een lange levensduur, zoals karkaslabels en slachthuislabels.
Wij bieden ook ISEGA en/of FDA goedgekeurde kleefstoffen voor direct en indirect contact met voedsel.

Als u op zoek bent naar een slachthuislabel, ticket of labelconstructie, spreek dan met ons team over uw unieke toepassing(en). Wij hebben een grote verscheidenheid aan kleefstoffen en oppervlaktematerialen waaruit u kunt kiezen.