0
0 Items Selected

No products in the cart.

Wat is BOPP en waarom is het een geweldig etikettenmateriaal?

Wat is BOPP?

BOPP staat voor biaxiaal georiënteerde polypropyleen materialen, deze materialen worden tijdens het productieproces mechanisch uitgerekt (georiënteerd) in zowel de machine- als de dwarsrichting. Hierdoor worden de moleculen van de folie zowel in de dwarsrichting (transversaal) als in de machinerichting uitgelijnd. Zodra de biaxiale oriëntatie heeft plaatsgevonden, vertoont de film een merkbare verbetering op het gebied van optiek, sterkte, vochtbarrière en duurzaamheid bij lage temperatuur. De grotere treksterkte van de film verbetert de stabiliteit tijdens het drukken, met minder rek en dus betere drukprestaties.

Waarom is biaxiaal georiënteerd polypropyleen (BOPP) geweldig voor label & tag materialen?

BOPP-materialen zijn populair in zowel de food- als de non-foodsector omdat dit materiaal voordelen biedt ten opzichte van andere labelmaterialen zoals papier.

– Veelzijdig en duurzaam: BOPP-materialen zijn goed bestand tegen water, olie en chemicaliën.
– Kan digitaal gecoat worden: dit resulteert in BOPP labelmaterialen die digitaal bedrukt kunnen worden met HP Indigo printers.
– Hoge scheursterkte: deze materialen zijn beter bestand tegen scheuren en krassen dan papieren materialen.
– Flexibele labelmaterialen: perfect voor het labelen van stijve en semi-squeeze toiletartikelen en cosmetische toepassingen.
– Transparante materialen: kunnen worden geleverd als transparant, helder of ondoorzichtig. Wanneer BOPP-etiketten transparant zijn, kunnen ze bij de consument de indruk wekken dat de afbeeldingen rechtstreeks op de productverpakking zijn gedrukt.
– Kan thermisch worden gecoat en is bestand tegen natte en vochtige omstandigheden, perfect voor voedselproductieprocessen.
– BOPP materialen zijn flexibel: kunnen worden gebruikt als ticket en/of tag materialen.

Industrieën en voorbeeldtoepassingen van BOPP etiketmaterialen

Omdat BOPP materialen duurzaam zijn, zijn er verschillende industrieën die geneigd zijn BOPP materialen te gebruiken in plaats van papieren materialen. Zie de lijst met voorbeelden hieronder:

– Tuinbouw – etikettering van gewassen/planten
– Voeding – etikettering van vlees/pluimvee
– Magazijnetikettering – palletetikettering of natte/vochtige opslagomstandigheden
– Gezondheid en persoonlijke verzorging – geschikt voor duurzame toepassingen zoals shampooflessen, wasmiddelen, enz.
– Etikettering op rekken/planken – geschikt voor toepassingen waar duurzaamheid belangrijk is, zoals natte opslag en industriële toepassingen.

De keuze van het juiste labelmateriaal is een cruciale beslissing om ervoor te zorgen dat uw product correct wordt geëtiketteerd en bestand is tegen de omgeving waaraan het langdurig wordt blootgesteld. Bij Stika kiezen we aangepaste materialen voor etiketten, labels en tags voor unieke toepassingen. Neem contact met ons op als u dit nader wilt bespreken.